Täringumäng millest juttu tuleb on DiscDice, mis on saanud juba palju tähelepanu paljudes discgolfi YouTube kanalites (Jomez, Margiti Discgolfikanal). Sellest tulenevalt on ka üldine populaarsus ja huvi hüppeliselt kasvanud nii Eestis kui välismaal.

DiscDice täringumäng koosneb kahest täringust, ühe täringu tahkudel on kirjas viskestiil: Eeskäe vise, anhyzer, hyzer, roller, tagantkäe vise ja üks nii nimetatud vaba valik tahk. Teine täring on ketas millega tuleb visata: ülestabiilne ketas, putter, keskmaa, alastabillne, pikamaaketas ja samuti vaba valik ehk wildcard (DD logo) tahk. Neid samasid 2 täringut veeretatakse ketta peal iga raja alguses ja see kombinatsioon, mis tärginute veeretamisel tuleb on reegel tervele seltskonnale. Tänu juhuslikusele võib DiscDice muuta tavalise ringi võrdsemaks ja võimalik et kui seltskonnas on tavaliselt üks parem mängija siis DiscDice võib kõik peapeale pöörata. Samuti on see hea vahend, et harjutada erinevaid viskeid ja tihti peab leidma teisi koridore rajal, mida muidu ei kasutaks või teisi kettaid õppima kontrollima. Mis võib tulla kasuks, et leidagi uus viskeliin mida enne pole proovinud ega katsetanud, kuid on kergem. Kuid ka tulevikus kui olla olukorras kus on ainult võsa või pole head joont korvini, siis võib kunagisest DiscDice ringist tulla meelde mingi vise või ketas, mis on täpselt see mida vaja. 

Pyramid.jpg

Kuid need reeglid pole kivisse raiutud, ainult paberile trükitud. Populaarsed mängu modifitseerimised on, et kõikidel visetel veeretatakse täringuid, kuni 10m ringi sisse jõudmiseni, mitte ainult iga raja esimesel. Samuti igale mängijale visatakse eraldi kombinatsioon, mis võib tihti ühele mängijale tuua äga keerulise viseke ja teisele väga lihtsa, seda enam muutes mängu kulgu ja liider võib vahetuda pärast igat rada. Kuid kõige parem on muuta mängu andes vaba valik tahule nii nimetatud maja reegel. Näiteks viskestiili täringul see tahk muuta, et peab viskama "granaati" või "tomahooki". Ketta täringu vaba valik tahu muutmiseks on juba rohkem võimalusi. Sellele võib anda reegli, et kõige kiirem ketas või kõige aeglasem ketas, kõige vanem ketas või kõige uuem jne. selle jaoks on rohkem variante. Kõige lihtsam mõlema täringu vaba valik tahu muutmine on, et mängijad ise otsustavad millist ketast visata või mis viskestiili. Sellisel juhul taandub sellele, kui heade sõpradega mängida, kas halastatakse või antakse kõige keerulisem variant, mis võimalik.

DiscDice'i looja Clay Burnett ütleb, et mängu loomise põhjuseks sai vajadus. Kuna selleks hetkeks kui ta oli üle saja ringi oma kohalikus discgolfi pargis teinud, üritas ta hakata niisama oma ringe elavdama, kuna tema jaoks polnud enam huvitav samasid viskeid visata samadel radadel, ainult selleks, et parandada oma isikliku parimat tulemust. Seega hakkas ta alguses lihtsalt tegema näiteks ühe ketta ringe jne. Sõpradega mängides otsustasid nad omavahel, et valivad kettaid üksteisele, kuid selle probleemiks oli, et tihti osadel seltskonnast ei tulnud häid mõtteid, et luua mõni huvitav vise. Seega algaski mõttetöö, mis oleks hea ja huvitav lahendus kuidas mängijad saaks teha oma igapäevaseid ringe huvitavamaks, muutmata mängu liiga imelikuks. Sealt tuligi mõte, et täringud on lahendus. Pärast seda läks juba asi kiirelt, küsis foorum keskkonnast reddit.com/r/discgolf kas sellisest asjast oleks keegi peale tema ka huvitatud ja huvi oli suur. 3 tundi hiljem lõi endale rahakogumis keskkonnas kickstarer kampaania, mille jaoks saavutas vajaliku rahalise verstaposti 12 tunniga. 2 nädala möödudes kui kickstarteri rahakogumis aeg otsa sai, oli temalegi üllatuseks, et algsest vajalikust summast toetati teda 1400%. Nüüdseks on ta mitmel korral välja müünud kõik täringud, samuti on ülemaailma mitmed edasimüüjad sama tulemust näinud. Kuid endiselt ta arendab seda brändi edasi, lisades puust täringuid, koguaeg uusi värve ja mustreid lisades, samuti on võimalik soetada ka veel helendavaid täringuid.

Mäng on tõesti kaasahaarav ja pakub nalja igale ringile, lisaks näeb radadel selliseid viskeid mis ei ole kuidagi loogilised kuid hea õnne ja oskuse korral võivad üllatavalt hea tulemuse tuua. Lisaks mäng sobib igale tasemel mängijale, sest alles alustav mängija saab tänu sellele paljusid erinevaid kettaid õppida tundma ja peab oma mugavustsoonist välja tulema ning viskama mingit teist viset mida muidu harjunud ja tal paremini välja tuleb, mis on suur osa edasiarengul. Iga discgolfi mängija teab omast kogemusest, et mida rohkemate visetega ennast mugavalt ja koduselt tunneb seda paremini läheb ja sellest ka paremad tulemused. 

Lõpetuseks natuke ka videod erinevate inimeste DiscDice ringidest siia lõppu ja soovitan kindlasti proovida seda mängu ja võimaluse anda DiscDice'le.

Margiti Discgolfikanal Prodigy (Siim Isup ja Kristo Rand) vs MVP (Jakko Isup ja Silver Koni) (eesti keeles)

JomezPro mängivad Nate Sexton ja Jeremy Koling (inglise keeles):

Seotud tooted