16-18.07.2021 toimusid Hiiumaal Pühalepa ning Randmäe discgolfi parkides Eesti Harrastajate Meistrivõistlused discgolfis. 

Nii Pühalepa kui Randmäe on vägagi keerulised pargid, mis nõuavad pikka ja täpset viset ning lisaks on radadel tavaline külaline küllaltki tugev tuul. Ühesõnaga ettearvamatust ja keerukust rohkem kui küll. 

Reede hommik, kell on 08:30 ja algamas esimene ring Pühalepa rajal. Plaan oli ilma suuremate vigadeta läbi tulla ja siis edasi vaadata, et kus ma päeva lõpuks paiknen. Esimese kahe rajaga õnnestus kenasti +3 võtta. Korraks tekkis tunne, et mis asi see nüüd siis on. Sõitsin Hiiumaale, et sedasi mängida!? Õnneks viskas rohelist ka hulka ja ringi lõpuks jäin jagama viiendat kohta. 

Teine ring oli Randmäe pargis, mis oli pisut kergem kui Pühalepa park. Seadsin eesmärgiks mitte väga palju kohti kaotada, et viimasel ringil oleks variant veel kõrgemate kohtade peale mängida. Esimene rada – lühike saarerada, korvi taga vesi. Draiv kenasti saare servas, korvini 7m, tuul vastu ja korvi taga kohe vesi. Putt korvi keskele ja hea algus ringile oli tehtud. Ringi kogutulemuseks -2, mis tõstis mind jagama esikohta. 

Finaalring oli väga keerulistes tuuleoludes taaskord Pühalepa rajal. Viimasele ringile läksin taaskord ilma ootusteta, sest tuuline Pühalepa rada võib kohati päris ettearvamatu olla. Enne ringi mõtlesin, et esimesed 10 korvi tuleb suuremate jamadeta läbi tulla. Mäng algab 11dast korvist(par4, 252m). Täpselt nii ka läks. Jälgisin rangelt enda mänguplaani ja selle toel õnnestus minna viimasele rajale ühe viskelise eduga teise ja kolmanda koha ees, millest seekord õnneks piisas, et kindlustada MA2 divisjoni Eesti meistritiitel!

No kena, kena!

Tulemused

Enim kasutatud kettad:

Driverid: MVP Dimension, MVP Octane, Axiom Excite

Fairwayd: MVP Motion, MVP Volt, Axiom Insanity

Midrange: MVP Deflector, Axiom Pyro, MVP Reactor

Putt/Approach: MVP Entropy, MVP Atom

 

Fotod: Margit Kurvits, Mihkel Jürisson